Nederlands Kooikerhondje / - Het nederlandse Kooikerhondje : Het kooikerhondje is een ras dat hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers.

Nederlands Kooikerhondje / - Het nederlandse Kooikerhondje : Het kooikerhondje is een ras dat hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers.. De schouderhoogte is ongeveer 40 cm en de teefjes zijn wat kleiner. Het nederlandse kooikerhondje in het kort. Wij zijn ook te vinden op social media. Fokker in een huiselijke omgeving. Het kooikerhondje is één van de typische nederlandse honden.

De kosten voor een kooikerpup kunnen licht afwijken per individuele fokker. Het kooikerhondje is één van de typische nederlandse honden. Nederlandse kooikerhondje oorspronkelijk doel jachthond speciaal voor de eendenjacht in de eendenkooi, alsmede het bewaken en ongediertevrij houden van de eendenkooi. Sinds 1966 zijn wij als kooikerras officieel erkend door de fci. Gemiddeld wegen de honden 12 kg.

Nederlandse Kooikerhondje, Koikerhund Foto 31808 - hundund.de
Nederlandse Kooikerhondje, Koikerhund Foto 31808 - hundund.de from www.hundund.de
Het nederlandse kooikerhondje is een vrolijke, attente en intelligente hond, die leergierig is en niet snel vergeet. Ze zijn geschikt als gezelschapshond Verder zijn ze tamelijk eenkennig en kunnen naar vreemden terughoudend reageren. Daardoor zijn de raskenmerken primair bedoeld om op een natuurlijke wijze goed te kunnen functioneren. Hij jaagt de eenden niet op maar lokt ze met zijn vrolijk wuivende staart. Ze zijn een uitstekende metgezel. Kooikerhondjes zijn sportief en alert en hebben vrij veel beweging nodig. Het nederlandse kooikerhondje is oorspronkelijk gefokt om te kunnen werken in de eendenkooien.

Ik reken erop dat u aan de uitnodiging hiervoor gehoor geeft.

Het nederlandse kooikerhondje past bij een stabiele eigenaar die vriendelijk maar Ze zijn een uitstekende metgezel. Het is een lief, vrolijk en pittig hondje, attent en intelligent, dat in hoge mate bereid is om voor de baas te werken. Welkom op de website van kennel van de namidonk. Sinds 1966 zijn wij als kooikerras officieel erkend door de fci. In die periode waren veel jagers in nederland aan het jagen op bijvoorbeeld vogels en eenden. Het nederlandse kooikerhondje is oorspronkelijk gefokt om te kunnen werken in de eendenkooien. Is the designated american kennel club parent club for the nederlandse kooikerhondje. Beknopte geschiedenis het kooikerhondje werd oorspronkelijk (en nu nog incidenteel) in de eendenkooi gebruikt. Het kooikerhondje kan goed overweg met andere dieren waarmee ze zijn opgegroeid. Het kooikerhondje is levendig, attent en goedmoedig en ze worden niet aanbevolen voor gezinnen met kleine of luidruchtige kinderen. Hij beweegt met opgeheven hoofd; Verder zijn ze tamelijk eenkennig en kunnen naar vreemden terughoudend reageren.

Het kooikerhondje, ook wel kooiker of kooikertje genoemd, is een oorspronkelijk nederlands, sinds 1966 officieel erkend hondenras. Het is een lief, vrolijk en pittig hondje, attent en intelligent, dat graag voor de baas wil werken. Ze zijn geschikt als gezelschapshond Het doel van de vereniging is de instandhouding en de verbetering van het nederlandse kooikerhondje. 1,766 likes · 16 talking about this.

Nederlandse Kooikerhondje
Nederlandse Kooikerhondje from www.houdenvanhonden.nl
In die periode waren veel jagers in nederland aan het jagen op bijvoorbeeld vogels en eenden. Sinds 1966 zijn wij als kooikerras officieel erkend door de fci. Ze hielpen mee om de eenden te lokken met hun witte staart. Het kooikerhondje kan goed overweg met andere dieren waarmee ze zijn opgegroeid. We promote health and welfare, sport of purebred dogs, and breeding for type, temperament, and function. Het nederlandse kooikerhondje is oorspronkelijk gefokt om te kunnen werken in de eendenkooien. Kooikerhondjes vragen een consequente baas die ze leiding geeft. Vroeger werden wij in nederland vooral gebruikt om de nieuwsgierige eenden te lokken in een eendenkooi waar ze werden gevangen.

Het kooikerhondje kan goed overweg met andere dieren waarmee ze zijn opgegroeid.

Assistent van de kooibaas, bewaker van huis en erf, verdelger van muizen, mollen en ratten. Ze hielpen mee om de eenden te lokken met hun witte staart. Gemiddeld worden deze honden 14 jaar oud. Helaas is er, waarschijnlijk in een later stadium, toch een aanleg voor patellaluxatie geslopen in de populatie geslopen, evenals de (gelukkig wat zeldzamer) kooikerverlamming. Daardoor zijn de raskenmerken primair bedoeld om op een natuurlijke wijze goed te kunnen functioneren. Dit lukte haar wonderwel en binnen afzienbare tijd slaagde zij erin om het huidige kooikerhondje te 'vormen'. Nederlandse kooikerhondje club of the usa, inc. Het kooikerhondje is één van de typische nederlandse honden. Volgens de verhalen moeten we voor de oorsprong van dit hondje terug naar de 16e of 17e eeuw. Hun vacht is halflang, met aansluitende beharing. Het kooikerhondje is een ras dat hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. Het nederlandse kooikerhondje in het kort. Kooikerhondjes zijn sportief en alert en hebben vrij veel beweging nodig.

De vereniging het nederlandse kooikerhondje organiseert in het 2e levensjaar van de hond een nestkeuring. Kooikerhondjes zijn sportief en alert en hebben vrij veel beweging nodig. Hij hecht zich erg aan zijn eigenaar, kan eenkennig zijn en is terughoudend naar onbekenden. Verder zijn ze tamelijk eenkennig en kunnen naar vreemden terughoudend reageren. Het kooikerhondje, ook wel kooiker of kooikertje genoemd, is een oorspronkelijk nederlands, sinds 1966 officieel erkend hondenras.

Nederlandse Kooikerhondje
Nederlandse Kooikerhondje from www.houdenvanhonden.nl
We promote health and welfare, sport of purebred dogs, and breeding for type, temperament, and function. Hij jaagt de eenden niet op maar lokt ze met zijn vrolijk wuivende staart. Wij zijn ook te vinden op social media. Ten name van vereniging het nederlandse kooikerhondje, altijd de reden van betaling vermelden De vereniging het nederlandse kooikerhondje organiseert in het 2e levensjaar van de hond een nestkeuring. Ze zijn een uitstekende metgezel. De kosten voor een kooikerpup kunnen licht afwijken per individuele fokker. Het kooikerhondje dankt zijn naam aan de eendenkooien waar deze hond al eeuwenlang de assistent is van de kooiker, een eendenjager.

Van huis uit is het kooikerhondje een werkhond:

Het kooikerhondje, ook wel kooiker of kooikertje genoemd, is een oorspronkelijk nederlands, sinds 1966 officieel erkend hondenras. Het nederlandse kooikerhondje is een gevoelige, intelligente en levendige hond. Gemiddeld worden deze honden 14 jaar oud. Gemiddeld wegen de honden 12 kg. Daardoor zijn de raskenmerken primair bedoeld om op een natuurlijke wijze goed te kunnen functioneren. De kosten voor een kooikerpup kunnen licht afwijken per individuele fokker. Hij hecht zich erg aan zijn eigenaar, kan eenkennig zijn en is terughoudend naar onbekenden. De keuring wordt op een zaterdag ergens in in het voorjaar. Het kooikerhondje lokt met zijn wit met rode pluimstaart de nieuwsgierige eenden richting de vangpijp, hierbij is de samenwerking en gehoorzaamheid op de tekens van de baas erg belangrijk. Kooikerhondjes zijn sportief en alert en hebben vrij veel beweging nodig. Het kooikerhondje dankt zijn naam aan de eendenkooien waar deze hond al eeuwenlang de assistent is van de kooiker, een eendenjager. We zijn lid van de vhnk en fokken volgens het vhnk fokregelement. Ik reken erop dat u aan de uitnodiging hiervoor gehoor geeft.

Van huis uit is het kooikerhondje een werkhondje: nederland. Volgens de verhalen moeten we voor de oorsprong van dit hondje terug naar de 16e of 17e eeuw.
Posting Komentar (0)
Lebih baru Lebih lama